Monday, December 27, 2010

penuh debaran...

Salam....

Hai semua... **sila baca dgn nada gembira dan teruja** (◕‿-)

Mari kita mula membaca...

Pagi tadi....
Huiyeah!!!! Saya n my junior, Farhana berjaya menyelesaikan misi kami tuk me'marking'  unit menggunakan laser marker machine...
Kami ade new model y perlu jalan next year...  and marking tu adalah untuk serial no for the model....
Actually before this kami pgl vendor... but the charges is superb duperb mahal...
Sekali datang dah cukup tuk pihak lelaki kasi duit hantaran kat saya... ;>
So, since june we all byk deal ngan vendor for software modification and it gave us too many problem...
And byk keje y dorang msh pending... so this time we decide to study the langguage...
(based nye sdh ade... so, kene alter sket2 je le... cume perlu tahu kat mane y perlu diubah)
And, since there is too many prob during software improvement and modification...
This vendor ni sll le bercerita ngan kitorg ape y prob...
"Form ni xok, i can't fix this... you tgk software ni... meh i crt sket pe y software ni wat... bla bla bla..."
Ok... rakan2... as we all know "sharing is caring..."
So, thanks for the vendor because shared the prob and the idea until we understood a little bit about the software... yuhuu!!! (please give them a clap!!!)

And thanks to Miss Farhana kerana berjaya mendapatkan solution...
Sori le ana... akak only can guide u and give ideas... And tolong sket2 je...
Too many things to think about it... and i can't do it alone....
And, pagi tadi.... kami dgn penuh debaran men'try' software y tlh kami tmbh n ubah....
And... finally... at around 4pm.... it gave us a good result....
Hah... What a relief! ** bace dgn nada penuh kelegaan (~ ̄▽ ̄)~ **
Usaha kami y berdiri dari 9.15am (saya sorg je y start kul 9.15am... ana dr kul 8lbh... hehe) until almost 4pm and hanya berehat 30min during morning break akhirnya berbaloi juge...

Debaran lagi?
Oh... saya sungguh berdebar-debar tadi...
Jantung saya tadi berdegup dgn kencang....
Hehe... bkn berdebar sbb Brad Pitt ade lalu dpn saya ok...
Tapi... saya berdebar tgk football match tadi...
Mesia vs Indon...
Serius, saya dah lame xlyn bola n tgk bola dgn semangat berkobar2...
Mula2 tgk mcm rasa mls2 mahu layan... tp bile dah msk minit y ke-15...
Saya mula fokus pada game skrin tv rumah saya...
Why? Because game itu sgt le menarik kerana team mesia berusaha keras menyerang dan menyerang...
Lalu menyebabkan saya sanggup layan bola dr ikut mak ayah akak n abg ipar saya kuar g mkn...
And it also... sgt2 berbaloi cos kite menang 3-0.!!!
But, di saat waktu kecederaan itu... saya sgt2 berhrp mesia blh dptkan 1 gol lg...
Lebih2 lagi bile amri yahya dimasukkan...
Tapi, it's ok... 3-0 itu sdh bgs...
So, for the next game... keep up the good work, guys!!
Try harder to bring home the trophy!!

Ok... tuk debaran esok hari..
Hehe... saya xtahu le perlu berdebar ke x...
Tapi sedikit berdebar cos saya takut esok saya akan dilanda keboringan...
Hopefully, esok sumenye berjalan lancar...
Mudah2an....
Pe y akan berlaku esok hari?
Wat mase ni biarlah rahsia...

Cume... utk esok hari y bakal bermula...
Mari kite berdoa...
"Ya allah ya tuhan ku... Kau permudahkan lah pekerjaan ku... Kau turunkan lah kepada kami rezeki2mu y halal... Kau bukakan lah pintu hati kami utk kami belajar sesuatu y baik... Amin ya rabbal alamin" 

۪i۫۰۪e۫۰۪d۫۰_۪k۫۰۪e۫۰۪a۫۰۪i۫۰
(。◕‿◕。)