Tuesday, October 12, 2010

sayu...

Salam...

Hari ni...
Blk2 dr keje... masuk je rumah dah dgr bunyi org memasak dr dapur...
Oooo! Rupe-rupenye... ibu saye memasak... (masak mee goreng)
Tidak tahu kenapa...
Tetapi hati saya menjadi sayu and sedih melihat kesungguhan ibu tercinta memasak...
Terasa mahu menangis... tapi... 2 3 minggu ni saje saye sdh kuarkan byk air mata...
Maka, saye sdh letih... (saye tdk blh menangis byk2... tdk baik tuk kesihatan... dan saye tak boleh start menangis... cos history tlh terbukti cik hidayah blh menangis tanpa henti selama 3hari)
Alahai! Saye mesti rindu pd masakan ibu saye sepanjang 40hari starting from 26/10...
(walaupun my mom jarang msk kat umah ;>)

Untuk pengetahuan rakan sume, ibu bapa saye bkl pegi menunaikan haji pd bulan ni...
Mudah2an mereka dapat menunaikan fardhu haji ngan sempurna... begitu juge pd umat2 islam y lain...
Untuk pengetahuan rakan2 sume, saye juge ade merayu utk pegi menunaikan haji pada tahun ni (tuk teman my mom y kurg sehat..) tp, tiada rezeki tuk saye pegi ke sane...


Makkah al-mukarramah

Hati n perasaan? Sungguh sedih sekali... saye menangis satu hari bile tahu saye xdpt ikut ibu tercinte...
Mungkin, tuhan itu lebih tahu ape y sepatutnye tuk hambanya...
Mungkin, sebab saye merasa saye blm bersedia lagi tuk berubah kepada y lbh baik...
(berdosanye aku!! bile membuat kebaikan berpikir 2 3 kali...)
Mungkin, sebab saye pnh berniat di dlm hati saye mahu menjejakkan kaki ke tanah suci mekah bersama2 bakal suami.... (hajat ni pernah saye sampeikan pd ibu tercinta)
Mungkin... mungkin... Wallahu'alam... Allah S.W.T itu lbh mengetahui segala2nye...

Maka...
Hati saya sekarang sebenarnye agak kurang stabil...
Saye blh jadi gembira n tersenyum ceria di tmpt keje (w'pon skrang saye tgh menjadi "bahan"... Gara2 business trip ke Taiwan ari tu... xpe2! terima je cik ied...)
Saye blh secare tiba-tiba naik hangin w'pon mende tu kecik je ( isthigfar byk2!! ingat tuhan... please!!)
Saye blh jadi sedih and terase seperti mahu menangis (tapi saye tahan... tahan semahu-mahunye!)
Saye blh jadi keliru dengan perasaan saye sendri... (sungguh xphm... allah! bantu le hambamu ni)
Saye blh menjadi sayu... sesayu2nye bile pulang ke rumah dan melihat ibu saye...
Kesimpulannye... hati saye bkn ade taman (seperti y mereka sdg perkatekan di kilang itu!)
Hati saye skrang penuh dgn semak samun... berduri-duri... sehingga hati saye rase berdarah, berderai pedih serta sedih.... 
Hati saye skrang sangat fragile... korg sume tahu ape itu fragilekan?



~~~> Maaf le sume.. entry saye asyik y berbunyi sedih... After this, i akan post entry y lbh informatik ok?
          Such as beauty and care, science and technology, food and health dietition... ok?

۪i۫۰۪e۫۰۪d۫۰_۪k۫۰۪e۫۰۪a۫۰۪i۫۰
(。◕‿◕。)