Tuesday, October 19, 2010

Di manakah cantiknya seorang wanita?

Salam semua...
Interesting tak tajuk entry saya hari ni?
[hehe... sejak 2 menjak ni penggunaan word 'saya' agak kerap digunakan kat entry2 y di post]
[xpe le... nmpk lebih bersopan... ;> (huhu... sungguh xboleh blah!)]
Ok... berbalik pada topik asal...
Actually, saya terlihat akan tajuk 'Di manakah cantiknya seorang wanita?' di post kawan saya di FB.
Terus saya tertarik untuk baca....
Artikel ini di post melalui i luv islam.com (discover the beauty of islam)
Perisiannye sgt bagus and baik
(haha... sungguh bertatabahasa btl ko ari ni ye, cik ied!)
Err... sori! iklan sekejap....

Ok... silalah baca, kawan2 (◠‿◠)

**************************************************************************

Di manakah cantiknya seorang wanita?

Picture is from iluvislam.com

Ahad, 17 Okt 2010 15:54

zatyrainz
Editor: iluvislam01
 
Mungkin pada sepasang matanya yang hening yang selalu menjeling tajam atau yang kadang kala malu-malu memberikan kerlingan manja.
Boleh jadi pada bibirnya yang tak jemu-jemu menyerlahkan senyuman manis, atau yang sekali-sekala memberikan kucupan mesra di dahi umi juga, ayah, suami dan pipi munggil anak-anak.
Atau mungkin juga pada hilai tawanya yang gemersik dan suara manjanya yang boleh melembut sekaligus melembutkan perasaan.
Sejuta perkataan belum cukup untuk menceritakan kecantikan perempuan. Sejuta malah berjuta-juta kali ganda perkataan pun masih belum cukup untuk mendefinisikan tentang keindahan perempuan.
Kitalah perempuan itu. Panjatkan kesyukuran kehadrat Tuhan kerana menjadikan kita perempuan dan memberikan keindahan-keindahan itu.
Namun, betapa pun dijaga, dipelihara, dibelai dan ditatap di hadapan cermin saban waktu, tiba masanya segalanya akan pergi jua. Wajah akan suram, mata akan kelam.
Satu sahaja yang tidak akan dimamah usia, sifat keperempuanan yang dipupuk dengan iman dan ibadah.


Anda ingin lebih cantik dan menarik?

# Jadikanlah Ghadhdul Bashar (menundukkan pandangan) sebagai "hiasan mata" anda, nescaya akan semakin bening dan jernih.
# Oleskan "lipstik kejujuran" pada bibir anda, nescaya akan semakin manis.
# Gunakanlah "pemerah pipi" anda dengan kosmetik yang terbuat dari rasa malu yang dibuat dari salon Iman.
# Pakailah "sabun istighfar" yang menghilangkan semua dosa dan kesalahan yang anda lakukan.
# Rawatlah rambut anda dengan "selendang islami" yang akan menghilangkan kelemumur pandangan lelaki.
# Hiasilah kedua tangan anda dengan gelang tawadhu' dan jari-jari anda dengan cincin ukhuwwah.
# Sebaik-baiknya kalung anda adalah kalung "kesucian."
# Bedaklah wajah anda dengan "air wudhu."

**************************************************************************

Saya sukakan kecantikan... (。❤‿❤。)
Saya suka perkara2 yang cantik...
Dan saya rasa cantik itu adalah perkara yang subjektif 

Cantik itu indah....
Cantik untuk kita perlu seiring dgn penampilan, perlakuan dan amal ibadah...
Mari kite semua bersama-sama mencari kecantikan itu, ok?

p/s: "ok?"... dah lame xselitkan word ni dlm percakapan saya... mase di uitm dulu saya sgt suke gunakan word "ok?'' jike bertanya pada kawan2 saya... especially bile m'sms' orang ;>

۪i۫۰۪e۫۰۪d۫۰_۪k۫۰۪e۫۰۪a۫۰۪i۫۰
(。◕‿◕。)