Tuesday, August 31, 2010

Hari ke-9 di Taiwan...

halo halo.... ;>
hehe... dah lame xmengblogkan diri...
memang aku ni bkn seorg blogger

well... byk crt...
tp, asal bkk je blog n create new post... mesti terus blur...
hehe... sori frenz... aku asyik lost je le ;>

so, hari ke-9 di taiwan...
dah sehat sepenuhnye....
dari mase naik flight sampei khamis xsehat...
actually, kene attack ngan asthma..
so everyday pun kene gune inhaler..
pagi petang and malam...
batuk xhengat punye...
buat keje pun xlarat....

then, on thursday aku decided g klinik gak...
byk ubat y aku dpt... but aku mahu pakei nebulizer...
tapi klinik tu xde mende tu....
makan ubat jgk le... n terus terlelap
tido xhengat punye le....
around pkl 1pm, kak ela msk bilik n ckp org hr srh g hospital...
mase tu dah lalok n bdn dah shaking2....
but semput dah kurg...
perjalanan ke spital ambik mase sejam ( pe ke jauh dah spital nye??)
sampei2... duk jap... then jumpe dr...
dr check die kate asthma dah xde cume ade bunyi sket...
lame le jugak die ckp n tny mcm2..
then aku tunjuk ubat y aku mkn tu cos ubat2 tu xde description....
then die ckp le ubat pe y ade.... hehe included ubat asthma (steroid ok!)
patut le asthma aku cpt je hilang... pastu 2biji plak aku telan...
pastu die ks ubat pil n inhaler n die xkasi mkn ubat2 y dpt dr kilnik tu...
sekali tu kene byr sampei rm160 lebih tu....
ok! di taiwan mane ade subsidi!! ( n based on song san, spital tu y antara termurah n specialist tuk org2 cam aku ni)
xpe2, bk nnt kite claim kat hr cik hidayah (saat tu aku declare aku bankrupt cos aku hny tukar USD100 je)
malam tu, aku tido lg xhengat dunia (kak elal lepak bilik pun aku xlrt nak lyn)
kesimpulannnye, on that thursday aku xberpose n aku jd sleeping beauty for the whole day


۪i۫۰۪e۫۰۪d۫۰_۪k۫۰۪e۫۰۪a۫۰۪i۫۰
(。◕‿◕。)